lördag 10 januari 2015

Lite nyttigare bananmuffins utan vitt socker och ägg


ca 12 st

2 stora eller 3 små st övermogna bananer
2 dl mjölk av valfri sort
100 gram smält smör eller margarin
3 dl mjöl + 1 dl fullkornsmjöl eller 4 dl mjöl
0,5 dl sötströ
0,5 dl agavesirap
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
ev 1 dl hackad choklad

Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Mosa bananerna och blanda med mjölk, smält matfett och agavesirap. Blanda mjöl, sötströ, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd ner i smeten. Vispa smeten någolunda slät, blanda ev ned hackad choklad, och fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 15-18 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar