tisdag 1 juli 2014

En lyxig och alldeles perfekt kladdkaka utan ägg


Ingredienser

225 gram smör
100 gram mörk choklad
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl NoEgg + 3/4 dl vatten
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 dl kakao
150 gram hallon, björnbär eller körsbär (tinade om frysta)

Matfett och mjöl till formen
Vispad grädde eller vaniljglass till servering

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka chokladen. Smält smöret medan du blandar ihop socker, farinsocker, sirap, NoEgg och vatten. Sikta ned mjöl, bakpulver och kakao. Rör ned chokladen i den smälta smöret och blanda med övrig smet.

Häll smeten i formen. Tryck ned bären och grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna. Servera med grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar