söndag 23 februari 2014

Köttfärspaj utan ägg



Fyllning:
500 gram köttfärs
1 hackad schalottenlök
2 msk tomatpuré
0,5 dl Ajvar
Salt och peppar

1 burk créme fraiche
2-3 dl riven ost
Ev oliver och halva körsbärstomater som garnering

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl flytande margarin
1-2 msk vatten

Mixa pajdegen i matberedare. Tryck ut den i en pajform och nagga. Vila i kylen en stund och förgrädda i 10 minuter i 200 grader medan du fräser köttfärs och lök. Blanda i tomatpuré och Ajvar i köttfärsen, krydda med salt och peppar och låt puttra ett par minuter. Ta köttfärsröran från plattan, blanda i créme fraiche och drygt hälften av osten. Lägg röran i pajskalet, tryck ev ned oliver och halva tomater med snittytan uppåt, och strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar