söndag 8 september 2013

Chokladmuffins med vaniljfrosting


Muffins
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
100 gram margarin eller smör
2 dl mjölk eller mjölkersättning

Smält matfettet. Blanda alla torra ingredienser, rör ned matfett och mjölk till en slät smet. Fyll muffinsformar till hälften och grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen.

Vaniljfrosting
200 g mjukt smör eller margarin
2-3 msk mjölk eller grädde eller motsvarande mjölkfritt
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Ev lite karamellfärg

Vispa matfettet mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska. Färga eventuellt med karamellfärg. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa direkt och dekorera med t ex strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar