måndag 25 mars 2013

Underbar ägg- och mjölkfri tårtbotten

En tårtbotten utan ägg, som går att skiva utan problem! Något modifierat recept från flickan & kakorna.

Ingredienser
50 g fast matfett (t ex laktosfritt smör, mjölkfritt margarin)
3 dl Manitoba Cream (vetemjöl med extra mycket gluten) + 1½ dl vanligt vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,75 dl laktosfri mjölk eller mjölkersättning
1½ msk citronsaft

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Smält margarinet. Blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda det smälta matfettet med mjölk och citronsaft och häll i mjölblandningen. Rör med visp tills alla ingredienser lösts upp. Häll smeten i en smörjd och bröad springform eller liknande. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 25-40 minuter. Låt svalna i formen, gärna med en tallrik över och låt vila över natten innan den skivas till tårtbottnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar