fredag 21 december 2012

Mjölkfri chokladtryffel


Ingredienser
  • 250 g mörk mjölkfri choklad, neutral eller med smak
  • 1/2 vaniljstång
  • ca 1 dl kokosgrädde (eller iMat, sojagrädde, risgrädde eller annan alt. grädde)
  • 80 gr honung med neutral smak
  • 50 g mjölkfritt margarin

Efterbehandling
  • kakao
  • 100-150 g mjölkfri mörk choklad, med neutral smak.

Gör så här
  1. Finhacka chokladen. Kör den i mixer/matberedare
  2. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt den gräddersättning du valt och honungen.
  3. Blanda och koka upp gräddblandningen. Häll den över chokladen. Mixa till en slät smet. Klicka i det mjölkfria margarinet.
  4. Bred ut chokladen på ett fat. Täck med lite plastfolie. Låt den svalna i rumstemperatur och sedan en stund i kylen tills den blivit ganska fast.
  5. Skeda upp lagoma "kluttar" (ca 50 st) och täck handflatorna med kakaopulver. Rulla till jämna bollar. Låt torka en timme under plastfilm (eller låt stå över natten) i kylen.
  6. Smält chokladen och doppa/rulla tryffelkulorna i denna. Låt stelna.
  7. Efter att tryfflarna stelnat, rulla dem ev i kakao och sikta av överskottet.
(Något modifierat recept från Bak & Mat för alla)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar