torsdag 20 december 2012

En alldeles fantastisk julkaka utan ägg och mjölk

Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1,5-2 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
100 gram smält mjölkfritt margarin
2 dl rismjölk
1,5 dl lingonsylt

Gör så här
Smörj och bröa en form (gärna en rund med hål i mitten). Blanda vetemjöl, socker, pepparkakskrydda och bikarbonat. Tillsätt smält margarin, rismjölk och lingonsylt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-50 minuter. Gör eventuellt lite glasyr som hälls över kakan när den svalnat.

Något modifierat recept på Lingonkaka från boken Julbakverk utan ägg och mjölk av Karolina Tegelaar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar