torsdag 12 juli 2012

Långpannekaka utan ägg och mjölk

Sockerkaksbotten
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl vätska (t ex juice, saft, rismjölk eller vatten)
50 gram mjölkfritt margarin

Glasyr
50 gram mjölkfritt margarin
2,5 dl florsocker
0,5 msk vaniljsocker
2 msk vätska (t ex juice, saft, rismjölk eller vatten)
2 droppar hushållsfärg (valfritt)

Garnering
0,75 msk strössel (valfritt)

Gör så här

Klä en liten långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.

Bottnen: smält margarinet och tillsätt vätskan. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll i margarinblandningen och rör om till en smet. Häll smeten i långpannan och grädda i ca. 18-20 minuter tills den fått lite färg. Låt kallna innan du breder på glasyren.

Glasyren: Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt margarinet, vätskan och ev hushållsfärg och rör om till en smet. Bred på den kalla kakan. Gör lite mönster med en gaffel i glasyren.

Strö ev över lite strössel, ganska glest eftersom glasyren är ganska söt ändå. Låt kakan stå kallt till glasyren stelnat lite innan du skär i lagom stora bitar.

Denna kaka borde med lätthet kunna modifieras till att bli ägg- och mjölkfria kärleksmums.

Recept från kokaihop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar