tisdag 3 april 2012

Cupcakes utan sädesslag, mjölk och ägg

 

Ingredienser
100 g mjölkfritt margarin
3 dl rismjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 dl socker
1/2 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
5 msk äppelmos
ev finrivet skal av 1/2 citron
1 1/2 dl varmt vatten

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°C. Ställ muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
  2. Smält margarinet.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarin, äppelmos, (citronskal) och vatten. Vispa med en ballongvisp tills ev klumpar är borta.
  4. Fyll varje muffinsform till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. De ska vara torra i mitten, testa med en sticka eller gaffel för att vara helt säker. Ta ut och låt svalna.
Garnering
Blanda ihop en frosting innehållande 100 g mjölkfritt margarin, 7 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 1/2 dl rismjölk. Spritsa eller klicka frostingen på cupcakesen. Låt gärna stå i kylen ca 10 minuter före servering så att frostingen hinner sätta sig.

Modifierat recept från ICA Buffé nr 3 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar