söndag 15 april 2012

Bananmuffins

12-16 st

2 st övermogna bananer
2 dl rismjölk
100 gram smält margarin
4 dl (vete)mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
ev 1 dl hackad choklad

Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Mosa bananerna och blanda med rismjölk och smält margarin. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd ner i smeten. Vispa smeten slät, blanda ev ned hackad choklad, och fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 200°C i 15-18 minuter.

(Vi har börjat äta vetemjöl i familjen, men ovanstående recept går säkert utmärkt att ha glutenfri mjölblandning eller en blandning av ris- och potatismjöl i)

Något modifierat recept från boken "Mjuka kakor utan ägg och mjölk".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar