söndag 22 januari 2012

Bärkaka

1 dl socker
1,5 dl rismjöl
0,5 dl pofiber
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 gram fast mjölkfritt margarin, smält och avsvalnat
1,5 dl risdryck
1,5-2 dl bär (t ex frysta svarta vinbär, hallon, blåbär)

Blanda alla torra ingredienser, rör därefter ned margarinet och risdrycken. Smörj och bröa (t ex med pofiber eller kokosflingor) en form med löstagbar kant, häll i smeten och strö bären över. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-30 minuter. Servera med glass eller vispad kokosgrädde (Blue Dragon).

Kakan blir rätt smulig, ska testa att öka på margarinet till 100 gram nästa gång så kanske den håller ihop lite bättre.

Modifierat recept från matbloggen Utan Allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar