tisdag 6 december 2011

Krispiga pepparkakor

Ingredienser
0,75 dl ljus sirap
1,25 dl socker
2 msk pepparkakskrydda
125 gram mjölkfritt fast margarin
2,5 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
ev lite rismjöl till utbakning (om man inte gör skurna pepparkakor)

Gör så här
Värm sirap, socker och pepparkakskrydda i en kastrull under omrörning tills sockret smält. Lägg margarinet i en bunke och häll den varma sockerblandningen över och rör till en jämn smet. Blanda ned mjöl och bikarbonat. Forma till en rulle eller två och vira in i plastfolie. Låt vila i kylskåp ett dygn.

Värm ugnen till 175 grader. Skiva degrullen tunt och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 6-7 minuter.

Det borde även gå att kavla ut degen och ta ut pepparkakor med formar, men det har jag inte provat.

Modifierat recept från Coop Mersmak nr 11 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar