torsdag 15 september 2011

Chocolate Chip Rice and Millet Cookies


Ingredienser

2 dl hirsflingor
0,5 dl pofiber
2 dl rismjöl
75 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
0,5 dl farinsocker
0,25 dl socker
0,5 dl ljus sirap
100 gr mjölkfri choklad, hackad
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ca 1 dl vatten

Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl, bakpulver, margarin, socker, hirsflingor, pofiber och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, choklad och vatten och blanda samman. Ha i mer vatten om inte degen håller ihop.

Ställ bunken i kylskåpet i 30 minuter. Forma sedan små bollar och lägg dem på en plåt med bakpapper på. Platta ut till kakor. (Tips: gör ganska små cookies, så håller de ihop bättre när de ska ätas)

Sätt i kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

(Modifierat recept från Göteborgskex Bageriets Bästa Christinas Chokladbegär.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar