fredag 26 augusti 2011

Pannkakstårta, utan vete, ägg, mjölk och grädde!



Ingredienser
1/2 sats pannkakor med 0,5-1 msk socker i smeten.
1 tetra Blue Dragon Coconut Cream + lite socker och vaniljsocker
Valfri sylt
Ev färska bär

Gör så här
Stek pannkakorna, låt svalna. Vispa kokosgrädden tills den är fluffig. Blir inte grädden tillräckligt styv (tetrorna kan vara lite olika vispvänliga har jag märkt), öppna en burk vanlig kokosmjölk utan att skaka den och gröp ur den fasta klump som samlats högst upp och vispa ned i kokosgrädden. Låt kokosgrädden  stelna i kylen tills den känns lagom att göra tårta på. Lägg ihop pannkakorna med sylt och grädde mellan, avsluta med grädde och garnera ev med lite färska bär eller syltklickar.

Notera: vid ett tillfälle när jag gjorde denna tårta lyckades jag inte få kokosgrädden annat än halvfluffig, men jag ringlade kokosfluffet i lagren & hällde lite ovanpå och tårtan blev helt ok ändå. Lite platt bara ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar