söndag 1 maj 2011

Syltgrottor


ca 40 st

125 gram mjölkfritt margarin
0,75 dl socker
2 dl rismjöl + 0,5 dl potatismjöl eller pofiber eller teffmjöl
eller
2,5 dl rismjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1-2 msk rismjölk

ca 1 dl fast sylt eller gelé

Sätt ugnen på 200 grader. Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Späd med 1-2 msk rismjölk tills du får en lätthanterlig deg. Använder du matberedare tillsätter du allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar. Rulla degen till kulor och lägg dem i bakformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar