söndag 10 april 2011

Sås till kött

Steksky med lite rismjölk (beroende på hur mycket sås man vill ha), vispa ned 1-2 msk rismjöl innan det kokar upp. Koka upp under vispning. Smaka ev av med lite salt eller buljongtärning. Tillsätt ev lite Colloritsoya för färg.


eller
 
2 dl vatten + 1/2 buljongtärning (t ex Bongs köttbuljong utan smakförstärkare, eller Kockens)
2 dl rismjölk
ca 1 msk flytande mjölkfritt margarin
1,5 - 2 msk rismjöl
en skvätt colloritsoya
salt & peppar
ev smaksättning i form av lite lingonsylt/svartvinbärsgelé eller örtkrydda

Koka upp vatten & buljong. Vispa ned rismjölet & häll i rismjölken. Koka upp under lätt vispning och låt småkoka tills det tjocknar. Häll i colloritsoya till lagom färg. Smaka av med salt & peppar, smaksätt ev.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar