fredag 25 mars 2011

Småkakor


ca 40 st

125 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin (ej flytande)
1 dl strösocker
2 msk sirap
2,5 dl rismjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 tsk bikarbonat


Rör smör, socker och sirap mjukt och poröst med elvisp, använd visparna. Blanda rismjöl, potatismjöl och bikarbonat. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet. Sluta vispa när det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken.Ta upp degen på köksbänken. Forma den till två rullar som är tjocka som ett kvastskaft. Vira in dem i plastfolie och låt ligga i kylen i ca 2 timmar. Det går bra att låta degen ligga kvar i kylen över natten.

Sätt ugnen på 200˚C. Skär degrullen med vass kniv i 1/2-1 cm tjocka skivor (beroende på hur tjock rulle du gjort). Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar