söndag 27 februari 2011

Scones


Ca 6 små scones.

Ingredienser
3-4 dl rismjöl
0,5 dl pofiber eller quinoaflingor eller hirsflingor
0,5 dl potatismjöl eller teffmjöl
<1 tsk salt
2 tsk bakpulver
ca 1 dl flytande mjölkritt margarin
1,5 - 2 dl risdryck.

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Blanda i margarinet och häll därefter i rismjölk (börja med 1,5 dl). Bearbeta tills det blir en smidig deg. Rulla 6 stycken bollar och tryck ned dem i en muffinsplåt eller lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till lätt. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

OBS! sconesen blir väldigt smuliga, så vill du kunna dela itu dem måste de vara rätt höga. Vill du däremot äta dem utan att skära i dem kan de göras tunnare direkt på en plåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar