söndag 24 april 2011

Rismuffins


Ca 20 små eller 12 lite större eller 8 extra stora muffins


Ingredienser
5,5 dl rismjöl (1 risentapåse)
1-1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
3,5 dl risdryck + 2 tsk vitvins- eller risvinäger
0,75-1 dl neutral olja (t ex raps)
ev smaksättning; 2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk kardemumma eller ca 2 dl bär eller 4 msk kakao

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader och ställ formar i en muffinsplåt eller på en plåt (står formarna på en vanlig plåt kan man behöva dubbla formar så de inte veckar ut sig, beroende på hur tunna formarna är). Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda risdryck och vinäger och rör ner i mjölblandningen och rör till en slät smet. Blanda ner oljan. Häll upp smeten i formarna, det går att fylla formarna till ca ½ cm från kanten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de känns torra med provsticka. Ta upp muffinsarna ur plåten och låt svalna på ett galler.

Servera rumstempererade eller förvara i kylskåp i väntan på servering. Frys in om det är mer än ett dygn till servering.

Lite modifierat recept från matbloggen utan allt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar